Cocrisis-skaparna är Årets samhällsentreprenörer

Cocrisis-skaparna är Årets samhällsentreprenörer

Grannkompaniets krishanteringsapp Cocrisis har haft en lyckad vecka.

I tisdags valde Eslövs kommun att ingå avtal med Grannkompaniet om Cocrisi och i onsdags kväll blev gänget bakom appen utnämnda till Årets samhällsentreprenörer.

Det var fjärde året som tidningen Dagens Samhälle höll den Stora samhällsgalan med prisutdelning på Cirkus i Stockholm – en gala som lyfter fram goda exempel för välfärden.

Grannkompaniets utvecklare har tillsammans med Staffanstorps kommun tagit fram appen för att effektivisera kommunikationen i kommuner vid allvarliga incidenter. När en olycka inträffar når appen alla berörda med snabb och relevant information.

Juryns motivering löd:
“Årets vinnare har hittat en smart lösning på ett problem som alltför många runt om i Sverige känner igen. När behovet är som störst, tid är en bristvara och information måste ut till många på en gång skapar vinnarna struktur och effektivitet även i de mest pressade lägena oavsett var alla berörda finns.”

Källa:https://www.skyddosakerhet.se/article/view/602824/cocrisisskaparna_ar_arets_samhallsentreprenorer?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily